خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
ﺳﻪشنبه، 27 شهریور 1397
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
مهرماه، آغاز راه زندگی تحصیلی
در زندگی تحصیلی، اگر هر فرد از همان مهرماه که آغاز راه است، با برنامهریزی کارهای خود را پیش ببرد، کلید موفقیت را در دست گرفتهاست. اغلب ما انسانها در آرزوی آینده و در حسرت گذشته ماندهایم و برای شرایط حاضر برنامهریزی نمیکنیم. اکثر افراد معمولا به علت عدم شناخت کافی از خود و یا افراط در برنامهریزی، در اجرای برنامه موفق نمیشوند و سراغ یک برنامهریزی مجدد میروند و یا ناامید شده و برنامهریزی را کنار میگذارند. برنامهریزی مناسب، علاوه بر بالابردن بازده مطالعه و تمرکز، آرامش را زیاد و بیدقتی را کم میکند. برنامهریزی در پایههای هفتم، هشتم و نهم نیز به اندازه سال کنکور مهم میباشد و باعث پیشرفت و آشنایی دانش آموزان با شیوههای مختلف برنامهریزی و استفادهی بهینه از زمانتان خواهد شد. داشتن برنامه و جدیت در امر مطالعه در زمینه انتخاب رشته مورد علاقهتان در پایه نهم بسیار سرنوشت ساز است. وقتی متوجه میشوید که با برنامهریزی دقیق به اهدافتان نزدیک میشوید، همین مسئله باعث بیشتر شدن انگیزه و تلاش برای رسیدن به هدفهای دیگر میشود.
روش صحیح یک برنامهریزی دقیق
مشخصکردن اهداف
مهمترین فایدهی برنامهریزی روشنکردن اهداف میباشد. در واقع برنامهریزی موجب میشود تا شخص شناخت بیشتری نسبت به خود و اهدافش پیدا کند و آنها را دستهبندی کند. اهداف به دو دستهی بلندمدت و کوتاهمدت تقسیم میشوند: اهداف کوتاهمدت شامل اهداف ماهانه، هفتگی و روزانه مانند امتحانهای کلاسی و حل تمرین و رفع اشکال میشود و اهداف بلندمدت شامل اهداف سالیانه مانند معدل در پایان سال تحصیلی، انتخاب رشته و یا کسب نمرهی عالی در درسها میباشد. اما در نهایت برنامهای که باید مرحله به مرحله اجرا کنید، همان برنامهی کوتاهمدت( برنامهی هفتگی) شما میباشد. چون اگر در اجرای برنامه کوتاهمدت موفق شوید، به اهدافی که در برنامهی بلندمدت خود داشتهاید، رسیدهاید.
زمانبندی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت
برای اهداف خود زمان تعیین کنید؛ مثلا ببینید برای خواندن یک درس برای امتحان و پرسشهای هفتگی چقدر زمان لازم احتیاج دارید و در چه روزی آن را تمام خواهیدکرد. پس از این مرحله باید زمان استراحت و خواب خود را تنظیم کنید. این برنامهریزی ممکن است در ابتدا خیلی سخت به نظر رسد، اما با تمرین و تکرار میتوان نتیجهی عالی گرفت.
مطالعهی دروس به صورت موازی
خیلی از دانشآموزان در برنامهریزی تمرکز خود را فقط برروی یک یا دو درس میگذارند. این اشتباه بسیار بزرگی است، زیرا ذهن از خواندن مطالب تکراری خسته میشود. وقتی تمام دروس خود را بهطور همزمان پیش میبرید، باعث میشود در مطالب درسی تنوع داشته باشید. مثلا اگر در مدت یک هفته فقط یک سری دروس خاص را مطالعه کرده و درسهای دیگر را کنار بگذارید، نه تنها موجب خستگی ذهن و بیرقبتیتان میشود، بلکه بازده یادگیری شما را نیز کاهش میدهد. اما اگر مطالعهی درسها را به صورت موازی پیش ببرید، یعنی دو یا سه درس را برای مدت زمان معین مطالعه کنید، تنوع مطالب باعث میشود تا از خستگی ذهنتان جلوگیری شود و اشتیاق و بازده مطالعه را افزایش دهد.
رعایت تناسب دروس
علاوه بر تنوع، دروس باید با هم تناسب داشته باشند. مثلا وقتی دو درس ریاضی و علوم را همزمان با هم مطالعه میکنید، ذهن خسته میشود. بهترین روش، ترکیب دروس عمومی و اختصاصی میاشد.
بازخورد گرفتن از برنامه
بعد از اجرای برنامه در طول هفته، باید فعالیت های خود را ارزیابی کنید و ببینید که چقدر به هدف کوتاهمدت خود نزدیک شدهاید و طبق برنامه پیش رفتهاید. این مسئله باعث میشود که ضعفهای برنامهیتان زودتر مشخص شود. بدین ترتیب برنامهی هفتهی بعد را با توجه به روحیات و شرایط خود و نزدیک تر به تواناییهایتان میریزید.
در مقالهی بعدی سعی میشود که در رابطه با نحوهی برنامهریزی صحبت شود، تا بتوانید به کمک این مقاله و برنامهریزی صحیح و دقیق به اهدافتان برسید.
عاطفه قاضی نظام
مشاور پایه متوسطه ا و 2
واحد مشاوره دفتر مرکزی مبتکران
اخبار آزمون
برگزاری آزمون شبیه ساز سمپاد ششم ابتدایی و نهم متوسطه اول شبیه ساز سمپاد (تیزهوشان) مبتکران
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 25 آبان 1403
برگزاری آزمون شبیه ساز سمپاد ششم ابتدایی و نهم متوسطه اول (تیزهوشان) مبتکران
برگزاری آزمون تیزهوشان و شبیه ساز سمپاد پنجم ابتدایی/ چهارم ابتدایی،هفتم و هشتم متوسطه (تیزهوشان) مبتکران
آزمون تعیین سطح کتبی و حضوری رایگان در سراسر کشور روز جمعه 25 آبان 1403
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 4 آبان 1403
مهلت ثبت نام در باشگاه المپیاد ریاضی مبتکران
برگزاری آزمون تیزهوشان و شبیه ساز سمپاد پنجم، ششم ابتدایی (شبیه ساز) و نهم متوسطه اول مبتکران
تبریک سال تحصیلی 1404-1403 از طرف مدیر عامل شرکت آموزشی، فرهنگی و انتشاراتی مبتکران
اعلام نتایج چهاردهمین دوره المپیاد ریاضی و ششمین دوره المپیاد علوم ایران - مبتکران منتشر شد
بیشتر...
پرونده آزمون ها
پرونده آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 21 اردیبهشت 97
پرونده آزمون تیزهوشان روز جمعه 7 اردیبهشت 97
پرونده آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه31 فروردین 97
پرونده آزمون تیزهوشان روز جمعه 18 اسفند 96
پرونده آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 11 اسفند 96
بیشتر...
جستجو