خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
دوشنبه، 27 دی 1395
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
چگونه مفهومی درس بخوانیم؟
اگر بخواهید حجم وسیعی از اطلاعات را به خاطر بسپارید و سرعت به یاد آوردن مطالب را افزایش دهید و مطالب در ذهن شما عمیقتر شکل بگیرد باید به یادگیری مفهومی بپردازید.
با یادگیری مفهومی:
سرعت یادگیری بالا میرود.
یادگیری مطالب راحتتر میشود.
حجم بیشتری از اطلاعات در ذهن باقی میماند.
مراحل یادگیری مفهومی
قدم اول
هنگام مطالعه در ابتدا به این نکته توجه کنید که چه چیزی را میخواهید یاد بگیرید. تیترها و سرفصلهای را کامل بخوانید و آنها را به صورت سوال در آورید تا در هنگام مطالعه با پاسخ به آن سوالها به میزان تسلط خود بر مطالب آن درس پی ببرید. زمانی که نقشه یک فصل از یک درس در ذهنتان نقش ببندد متوجه میشوید چه چیزی را باید یاد بگیرید. در درس آزمون در ابتدای هر فصل مشخص شده است که در مطالعه خود چه مباحثی را باید بخوانید و این امر شما را به هدف اول مطالعه میرساند.
قدم دوم
هنگامی که تا حدودی با سرفصل ها و تیترها آشنا شدید باید بین مطالبی که از قبل بلد هستید و مطالب جدید ارتباط برقرار کنید. برای یادگرفتن یک مطلب جدید شما باید بدانید چه مباحثی را به عنوان پیش نیاز بلد باشید و قبل از شروع به مطالعه، آنها را مرور کنید.
قدم سوم
مطالعه عمیق مطالب و درک کامل مباحث است.
در این مرحله شما شروع به مطالعه دقیق یک مبحث میکنید. به شکلها ، نمودارها و مثالهای آورده شده در کتاب توجه کنید و در هنگام خواندن ، نکتههای مهم در هر پاراگراف را مشخص کنید. زمانی که هر مطلبی را از هر درسی میخوانید برای آن یک مثال بیاورید. مثالهایی که تایید کننده آن مفهوم و مطلب باشد. اگر مثالها، مثالهایی باشند که شما در زندگی روزمره خود به کار میبرید بهتر در ذهن میمانند. مطالب و مفاهیمی را که انتزاعی هستند و قابل مشاهده نیستند در ذهن خود تصویر سازی کنید. با ربط مطالب به یک تصویر ذهنی که میتواند خیالی یا خندهدار باشد، سرعت یادآوری آن افزایش مییابد.
قدم چهارم
تمرین حل کردن این امکان را به شما میدهد تا بر مطالب خوانده شده تسلط بیشتری پیدا کنید و به میزان یادگیری خود بپردازید در این صورت به نقاط ضعف و قوت پی میبرید. تمرینهای پاسخدار همیشه این امکان را به شما میدهد که بعد از مطالعه به میزان یادگیری خود پی ببرید و با مراجعه به پاسخ سوالها یک بار دیگر مطالب را مرور کنید.
تمرینهای بیپاسخ این امکان را به شما میدهد که برای پیدا کردن جواب درست تلاش بیشتری نمایید و شما با سوالات درگیرتر خواهید شد. آیا شما متوجه این امر شدهاید. زمانی که اسم چیزی یا مطلبی را که میخواهید به یاد نمیآورید دچار مشکل میشوید و تمام روز به آن فکر میکنید تا به خاطر آورید تا زمانی هم که این اتفاق نیفتد از تلاش دست بر نمیدارید. زمانی که به یاد آوردید، آن مطلب برای همیشه در ذهن تان باقی میماند. تمرینهای بیپاسخ را اگر هم با همین تلاش انجام دهید بیشتر در ذهن تان میماند، زیرا برای حل آنها تلاش بسیار زیادی میکنید.
قدم پنجم
خلاصهنویسی مهمترین مرحله مطالعه مفهومی است و کمک میکند تا در زمان محدود، دوره کردن درس مربوطه راحتتر شود . خواندن یک مطلب به شما این امکان را میدهد تا مطالب در حافظه کوتاه مدت شما قرار گیرد. برای انتقال مطالب به حافظه بلند مدت باید بارها و بارها مطلب دوره شود. با توجه به این امر که ممکن است زمان کافی برای مطالعه تمام مطالب درسی نباشد، خلاصههای کم حجم شامل نکات مهم امکان مرور سریع را به شما میدهد.
در خلاصههای خود از نمودار، چارت و تهیه یک نقشه ذهنی از مطالب استفاده کنید. هیچگاه همه مطالب را در خلاصههای خود یادداشت نکنید و فقط نکات مهم را یادداشت نمایید.
قدم ششم
مرور کردن بهترین روش برای تثبیت مطالب در حافظه است. هر چقدر میزان مرور بیشتر باشد مطالب در حافظه بلند مدت شما ثبات پیدا میکند. برای مرور کردن سریع از خلاصههای خود میتوانید استفاده کنید.
بهارک طالب لو
دکترای برنامه ریزی درسی
یادگیری مفهومی
اخبار آزمون
بودجهبندی مبحثی مرحله اول هفتمین المپیاد علوم نوجوانان ایران – مبتکران
برگزاری آزمون تیزهوشان و شبیه ساز سمپاد پنجم ابتدایی و آزمون تیزهوشان چهارم ابتدایی، هفتم و هشتم متوسطه اول مبتکران
دعوت از اساتید محترم دانشگاهی
ثبت نام مرحله مقدماتی دوازدهمین المپیاد جهانی هندسه ایران IGO در مبتکران
برگزاری آزمون تیزهوشان و شبیه ساز سمپاد پنجم، ششم ابتدایی(شبیه ساز) و نهم متوسطه اول مبتکران
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 16 آذر 1403
برگزاری اولین آزمون توصیفی از روز جمعه 16 آذر 1403
برگزاری آزمون تیزهوشان وشبیه ساز سمپاد پنجم ابتدایی/ چهارم ابتدایی،هفتم و هشتم متوسطه (تیزهوشان) مبتکران
برگزاری آزمون شبیه ساز سمپاد ششم ابتدایی و نهم متوسطه اول شبیه ساز سمپاد (تیزهوشان) مبتکران
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 25 آبان 1403
بیشتر...
پرونده آزمون ها
پرونده آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 21 اردیبهشت 97
پرونده آزمون تیزهوشان روز جمعه 7 اردیبهشت 97
پرونده آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه31 فروردین 97
پرونده آزمون تیزهوشان روز جمعه 18 اسفند 96
پرونده آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 11 اسفند 96
بیشتر...
جستجو