به پایه دهم و رشته علوم انسانی خوش آمدید.
این انتخاب را به شما تبریک میگوییم. امیدواریم که این انتخاب آگاهانه شروعی سرشار از موفقیت و ادامهای مملو از کسب تجربههای تازه در مسیر زندگی شما باشد.
یادتان باشد در جهان امروز بسیاری از دولتها به علوم انسانی اهمیت ویژهای میدهند. زیرا به این مسئله آگاهی دارند که توسعه یک کشور و پیشرفت و موفقیت آن مرهون شناخت آنان از انسان و رفتارها و کنشهای اوست. به همین دلیل ما نیز به عنوان یک کشور در حال توسعه و پیشرفت به علوم انسانی نیازمندیم و امیدواریم شما بتوانید با تلاش و کوشش در این راه، آینده خوبی را برای خود وکشور بسازید.
اما در این میان سهم جامعهشناسی به عنوان یکی از علوم مهم مربوط به رفتار انسان، قابل توجه است. زیرا انسان یک موجود «کنشگر» است و کنش یا مجموعه فعالیتها و رفتارهای وی در اجتماع شکل میگیرد. یعنی انسان از بدو تولد که درون خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی متولد میشود، تا زمانی که رشد کرده و به مدرسه و دانشگاه و محل کار میرود، ازدواج کرده و خود صاحب فرزند میشود، همواره در جامعه حضور دارد. البته حضور انسان در محیطها و فعالیتهای دیگر مانند انتخابات، ورزش و تربیت بدنی و غیره، همگی در اجتماع شکل میگیرد و اجتماع و انسان بر یکدیگر مؤثر واقع میشوند. به همین دلیل شناخت انسان و کنشهای او که اکثراً اجتماعی هستند و شناخت تأثیرات هردو بریکدیگر، برای ما ضرورت دارد و همین مسئله نشان میدهد که ما باید بر مباحث جامعهشناسی مسلط شویم و این علم را بیاموزیم.
از سوی دیگر در سالهای گذشته سهم دروس جامعهشناسی و علوم اجتماعی در کنکور برای موفقیت داوطلبان اهمیت یافته است. به این منظور توصیه میکنیم جدول همراه این مباحث را ببینید تا متوجه شوید که به این درس نمیتواند بیتوجهی کرد.
سلسله مقالات را تهیه کرده ایم تا در طول یک سال تحصیلی براساس بودجهبندی و زمانبندی آزمونهای مبتکران بتوانیم در اختیار شما قرار دهیم و در کنار یکدیگر به آموختن نکات و مسائلی بپردازیم که به ما یاد دهد جامعهشناسی را چگونه بخوانیم و چگونه یادبگیریم.